Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γράμμα των "Πολιτών κατα της Ηχορύπανσης" προς τη Δημοτική Αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις



Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Αξιότιμοι κ.κ. επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Ηρακλείου

           Μια μεγάλη μερίδα κατοίκων του Ηρακλείου –κυρίως του κέντρου και της παραλιακής- υποφέρουμε τα πάνδεινα από την ηχορύπανση που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ασυδοσία των ιδιοκτητών των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Εχουμε κάνει πολλές ενέργειες στο παρελθόν με πενιχρά αποτελέσματα. Έχουμε καταλήξει πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα αυτό – που είναι απλά η αποτελεσματική επιβολή της υπάρχουσας νομοθεσίας- είναι η ύπαρξη πραγματικής πολιτικής βούλησης και η εφαρμογή μιάς άλλης ταχτικής από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες από την ως τώρα ακολουθούμενη. Η ως τώρα ακολουθούμενη ταχτική δεν φέρνει αποτελέσματα, γιατί δεν δημιουργεί πραγματικό και άμεσο κόστος στους παρανομούντες, με αποτέλεσμα η παρανομία να επιβραβεύεται αντι να τιμωρείται. Ο χώρος δεν επιτρέπει παραπέρα ανάλυση, είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερη ενημέρωση και επεξηγήσεις. Χρειάζεται μια άλλη ταχτική που

α) θα ιεραρχεί
τα βασικότερα προβλήματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βάζοντας επομένως προτεραιότητα στην ηχορρύπανση και τα θέματα δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας, και β) θα εστιάζει στον έλεγχο και καταστολή των γνωστών (από τις καταγγελίες μας) και κραυγαλέων περιπτώσεων. Δηλαδή οι υπηρεσίες που εμπλέκονται (δημοτικές, αστυνομία, υγειονομικό) θα έπρεπε να συντονιστούν και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους (προσωπικό για ελέγχους) στα συγκεκριμένα καταστήματα. ‘Όσον αφορά τον έλεγχο, θα αφορά α) το φάκελο των διαφόρων αδειών που έχουν (ή υποτίθεται πως έχουν) τα καταστήματα αυτά, μαζί με το ιστορικό των όποιων καταγγελιών και επιβολής ποινών και β) επιτόπιους συστηματικούς ελέγχους με μεικτά κλιμάκια το βράδυ (κατά τις 11.30 μ.μ. και μετά, επαναληπτικά). Ας μην ξεχνάμε πως η χρήση μουσικής μετά τις 11 το βράδυ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και πως τα επίμαχα καταστήματα βρίσκονται σχεδόν όλα σε μια μικρή περιοχή στο κέντρο και στην παραλία και σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να ελεγχτούν το ένα μετά το άλλο. Πιστεύουμε πως, αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, σε λίγες μέρες θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα, αρκεί να επιβληθούν σκληρές ποινές (όχι μόνο προσωρινές αφαιρέσεις αδειών αλλα και μόνιμες), που θα ελέγχεται άμεσα η εφαρμογή τους.
          Καταλαβαίνουμε πως ένας τέτοιος τρόπος δράσης απαιτεί εντατικούς ελέγχους για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εμπεδωθεί η νομιμότητα, και πως μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες που αφορούν διαδικασίες, δικαιοδοσίες και προσωπικό. Νομίζουμε, όμως, πως αν υπάρχει πραγματική διάθεση εξυπηρέτησης του πολίτη τα προβλήματα αυτά μπορούν να συζητηθούν και να λυθούν.
             Ζητούμε:
            1) Να υιοθετηθεί το παραπάνω σκεπτικό από τη δημοτική αρχή, και να εφαρμοστεί από τις δημοτικές υπηρεσίες, με παράλληλη προσπάθεια συντονισμού με όλες τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
              2) Να υποστηριχτεί αυτή η κατεύθυνση δράσης με δημόσια δήλωση από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

           Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις και συζήτηση.

    
                                                                                               Ηράκλειο 17-5-2015


(Το γράμμα αυτό κοινοποιήθηκε επίσης στην Εισαγγελία Πλημ/κων, στο 1ο και 2ο Αστυνομικό Τμήμα και στη Δνση Δημόσιας Υγείας - Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου