Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συνέχεια καταγγελιών.....

Πρίν τρείς μέρες δημοσιεύσαμε καταγγελία για παράνομες μεθοδεύσεις των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου που διευκολύνουν την επι 5 (πέντε!) εβδομάδες εντελώς παράνομη και προκλητική λειτουργία νυχτομάγαζου   στην παραλιακή.
 Σήμερα καταγγέλουμε και μία άλλη απαράδεκτη πρακτική:
 Στις 9 Ιουνίου 2016 επρόκειτο να συνεδριάσει στο δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονταν 18 εισηγήσεις για οριστική αφαίρεση άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  Τα θέματα όμως αυτά, παρά τις διαμαρτυρίες μας,  δεν συζητήθηκαν, αναβλήθηκαν, με το αιτιολογικό πως οι ενδιαφερόμενοι θα ήθελαν να παραστεί ο δικηγόρος τους για να παρουσιάσει  την υπόθεσή τους, και οι δικηγόροι είχαν απεργία και δεν τους έδινε άδεια ο σύλλογός τους να παραστούν!
 Η αιτιολόγηση αυτή δεν στέκει, είναι  πέρα από κάθε κοινή λογική (η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ).  Υπ όψιν πως, καθώς είχαμε ενημερωθεί για την πρακτική αυτή της επιτροπής, είχαμε θέσει το θέμα στον  αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.  Ρασούλη, που προεδρεύει της επιτροπής.  Παρ΄ όλ αυτά, κατά πλειοψηφία, ανέβαλαν τη συζήτηση για τις υποθέσεις αυτές,  βασισμένοι, όπως μας είπε ο κ. Ρασούλης,  σε γνωμάτευση δικηγόρου-νομικού συμβούλου του δήμου.
Η συζήτηση για τα θέματα αυτά έχει ήδη αναβληθεί άλλες δύο φορές με την ίδια αιτιολογία.
Όσον αφορά την ουσία της προηγούμενης καταγγελίας μας, τη σκόπιμη κωλυσιεργία από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων να προωθήσει εντολή σφραγίσματος στη Δημοτική Αστυνομία, από τη Λότζια μας ενημέρωσαν την περασμένη Παρασκευή (μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση) πως έδωσαν εντολή να λήξει η υπόθεση σε 5 μέρες, αποδεχόμενοι, ουσιαστικά, αυτά που καταγγέλλαμε, δηλ. την παραπληροφόρηση και τις αυθαίρετες παραχωρήσεις προθεσμιών στους παράνομους από το τμήμα αυτό.
(Πάντως, επισημαίνουμε πως για την ερχόμενη Πέμπτη οι συγκεκριμένοι παρανομούντες διαφημίζουν εκδήλωση…. )
Τέλος, με δεδομένη την εξέλιξη των πραγμάτων και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης προς το Δήμο Ηρακλείου και τις υπηρεσίες τους, καταθέσαμε σήμερα καταγγελία – αναφορά στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα παραπάνω γεγονότα.
      Ηράκλειο 4-7-2016

                                                            Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης Ηρακλείου

Blog: http://ihoripansi.blogspot.gr  («Ηχορύπανση Στοπ»)

Facebook: Ομάδα: “Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου