Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Κινητοποίηση μονίμων κατοίκων του κέντρου για το πρόβλημα του παρκαρίσματος


Εξαιρετική επιτυχία είχε η συγκέντρωση-συζήτηση που οργάνωσαν χτες Τετάρτη στο ξενοδοχείο "ΑΤΡΙΟΝ" μέλη του συλλόγου μας με θέμα το πρόβλημα του παρκαρίσματος των μονίμων κατοίκων του κέντρου. Παρόλο που ενημέρωση είχε γίνει κυρίως στην περιοχή που περιβάλλεται από τους δρόμους Ανδρεαδάκη-Χρονάκη, Μητσοτάκη, Λαχανά, Μονής Αγκαράθου και σε 2-3 άλλους κοντινούς δρόμους, συγκεντρώθηκαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι. Εκτός από το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, στη συζήτηση εντοπίστηκαν και θίχτηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η ηχορύπανση, η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων για επαγγελματική εκμετάλλευση κ.α. Πάντως το πρακτικό αποτέλεσμα της συγκέντρωσης ήταν η συλλογή υπογραφών σε αίτημα προς τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει παλιότερη μελέτη ρύθμισης του προβλήματος που μένει στα συρτάρια εδώ και 10 χρόνια. Συμφωνήθηκε δικτύωση και συντονισμός όλων των ενδιαφερομένων. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ενδιαφέρθηκαν να γίνουν μέλη του συλλόγου. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται ως την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ.

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για την δυνατότητα εγγραφής στο σύλλογό σας. Σας έχω στείλει μήνυμα και στην σελίδα σας στο Facebook από τον Ιούνιο του 2018, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Βλέπω πως διοργανώνετε συγκεντρώσεις αλλά είναι αξιοπερίεργο πως πιστεύετε να τα καταφέρετε αν είστε πάντα τρεις κι ο κούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητούμε συγνώμη για την παράβλεψη στο f/b και την καθυστέρηση σ αυτό το μήνυμα. Για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε προσεκτική παρακολούθηση του f/b, και, συχνά, δεν βλέπουμε κάθε μέρα τα μηνύματα στο gmail, μια και όλοι-ες είμαστε εργαζόμενοι. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 6970267502 για περισσότερες διευκρινήσεις και για να μας αναφέρετε το θέμα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Συμπληρώνω επίσης πως, στο σύλλογο έχουμε ασχοληθεί κυρίως με το θέμα της ηχορύπανσης και πολύ λίγο με τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Η κίνηση για την αναβάθμιση της παλιάς πόλης, που σχετίζεται με θέμα των θέσεων στάθμευσης για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων είναι πρόσφατη δραστηριότητα που ξεκίνησε από 2-3 μέλη του συλλόγου και απέκτησε σύντομα αξιόλογη δυναμική. Πρόκειται για άτυπη κίνηση πολιτών την οποία βοηθά ο σύλλογος, ανεβάζοντας κάποιες ανακοινώσεις στο f/b και στο blog.

    Γ. Βλοντάκης

    Περιοχή συνημμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή