Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση κατοίκων με τη δημοτική αρχή για το θέμα της ηχορύπανσης



            Τη βδομάδα που πέρασε ομάδα κατοίκων από την περιοχή της οδού Μητσοτάκη συναντήθηκε –μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό- με τους αντιδημάρχους κ.κ. Χ. Μαμουλάκη και  Γ. Αναστασάκη και ζήτησε τη δραστηριοποίηση του Δήμου για να σταματήσει η νυχτερινή ηχορύπανση της γειτονιάς τους από το νυχτομάγαζο «LOFT». Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει  άδεια για μουσική και όμως λειτουργεί ως χορευτικό κέντρο και μόνο νύχτα,με εκκωφαντική μουσική, εμποδίζοντας τον ύπνο και καταστρέφοντας την ψυχική ηρεμία των κατοίκων.
            Από τους κ.κ. αντιδημάρχους δηλώθηκε η υποστήριξη της δημοτικής αρχής και ζητήθηκε μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενημέρωση τους και να οργανώσουν τις ενέργειές τους.
            Ας ελπίσουμε πως κάτι θα γίνει… Άλλωστε, για τη νέα δημοτική αρχή είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπιστίας.

            Μαθαίνουμε πως και  σε άλλες  περιοχές του κέντρου της πόλης, υπάρχουν αντίστοιχες κινήσεις κατοίκων, που υποφέρουν από το θόρυβο από τις εκεί ταβέρνες και μπαρ.

            Θεωρούμε αναγκαίο να δημοσιοποιούνται οι καταγγελίες και οι κινήσεις διαμαρτυρίας που γίνονται, για να υπάρξει αλληλοενημέρωση, συντονισμός των επιτροπών και μεγαλύτερη πίεση στις αρχές.

            Σto εισαγωγικό  κείμενό μας στο blog που δημιουργήσαμε για την καλύτερη δικτύωσή μας («Ηχορύπανση Στοπ»), όπως και στο Facebook (Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης), αναφέραμε επιγραμματικά τις κυριότερες πηγές ηχορρύπανσης στο Ηράκλειο, και  τονίζαμε πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς, φαίνεται πως η κοινωνία του Ηρακλείου (στην πράξη, όσοι δεν θίγονται ιδιαίτερα), δεν το θεωρεί άξιο λόγου και αδιαφορεί. Ως συνέπεια, και οι «υπεύθυνες» αρχές,  αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις της πόλης (κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις), συνήθως αδιαφορούν. Κι όμως, η ποιότητα της ζωής των πολιτών είναι σημαντικότατο πολιτικό ζήτημα. Να δούμε ποιοι και πότε θα το καταλάβουν…
 Γι αυτό είναι ανάγκη όσοι-ες ευαισθητοποιούμαστε στο θέμα να οργανωθούμε. ΄Οσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί.
            Στην προσπάθειά μας αυτή ιδιαίτερα σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή των ΜΜΕ.  Η δημοσιοποίηση ή όχι αυτής της ανακοίνωσης από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα θα είναι κριτήριο για μας για το ποια ΜΜΕ στέκονται στο πλευρό μας.

Στείλτε κείμενα και επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pistheteros@gmail.com   Δείτε το blog: http://ihoripansi.blogspot.gr  («Ηχορύπανση Στοπ»)και στο Facebook (Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης)


                                                                      Ηράκλειο       15-9-2014

                                                      Πολίτες κατά της ηχορύπανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου