Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

"Πολίτες κατα της Ηχορύπανσης" -Ανακοίνωση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «Πολίτες κατά της ηχορύπανσης»

πολλαπλασιάζονται και οργανώνονται!



          Η δικτύωσή μας προχωρά! Προχτές  Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης πολλών πολιτών, κυρίως από την περιοχή του κέντρου της πόλης, αλλά και από την παραλιακή ζώνη.

Η  σύνδεση προέκυψε κυρίως από το διαδίκτυο, και εκείνο που διαπιστώνουμε είναι το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και  το πόσο πολλοί άνθρωποι υποφέρουν.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν πολλές δραματικές προσωπικές ιστορίες, από τις οποίες,  κατά κανόνα, επιβεβαιώνεται η αδυναμία προστασίας του πολίτη από τις «αρμόδιες» υπηρεσίες, όταν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μόνος του.  Οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν αφορούν πιο πολύ νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και πολλές άλλες πηγές όχλησης. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι που, για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα μιας συλλογικής και συντονισμένης δράσης. Από τη συζήτηση φάνηκε πως υπάρχουν κοινές εκτιμήσεις για το πρόβλημα. Συγκεκριμένα:

·       Το Ηράκλειο είναι μια από τις πιο θορυβώδεις πόλεις

·       Η αντιμετώπιση του προβλήματος  είναι δύσκολη γιατί σχετίζεται τόσο με την αδιαφορία και ανοχή μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας όσο και με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

·       Η λύση, σταδιακά, μπορεί να έρθει μόνο αν υπάρξει πραγματική  βούληση από την πολιτική ηγεσία, κυρίως τη δημοτική, σε συνδυασμό με  μόνιμη δράση και πίεση από οργανωμένες ομάδες πολιτών

·       ΄Οσον αφορά την ηχορύπανση, αλλά και άλλες οχλήσεις (κατάληψη οδοστρώματος από τραπεζοκαθίσματα κ.α.) από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τονίστηκε πως υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν άδεια και λειτουργούν εντελώς παράνομα. Επίσης και αυτά που λειτουργούν με άδεια, στην πραγματικότητα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις γι αυτό.

Ακούστηκαν πολλές ιδέες για παρεμβάσεις και για παραπέρα συγκρότηση της ομάδας.  Η δικτύωση επεκτείνεται.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ.  Αναστασάκη. Από τις ως τώρα επαφές με τη νέα δημοτική αρχή, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για ουσιαστική παρέμβαση και ελπίζουμε πως αυτό θα συμβεί.  Όμως, δεν πρόκειται να αδρανήσουμε επαναπαυόμενοι στις ενέργειες της δημοτικής αρχής. Σε επόμενη συνάντηση θα προγραμματίσουμε τις ενέργειές μας.

                                              Ηράκλειο  26/9/2014

          Πολίτες κατά της ηχορύπανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου